Matematik

Bevis b=y/ax1 ?

17. december 2014 af helecho (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal skrive en rapport hvor jeg skal bevise b=y/ax1. 

Jeg har allerede bevist funktionen y=ax+b og a=(y2-y1)/(x2-x1).

Desuden har jeg været lidt rundt på nettet, men det jeg fik ud af det var at man bare skulle isolere b, hvilket virker alt for nemt? Kan nogen komme med en uddybende forklaring? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man indsætter det ene punkts koordinatsæt i forskriften og isolerer b, dvs.

        y1 = ax1 + b

        b = y1 - ax1 .

Dit udtryk for b, som du har skrevet det, er ikke korrekt.


Svar #2
17. december 2014 af helecho (Slettet)

ja du har ret, der skal selvfølgelig stå b=y1-ax1, og tak!


Skriv et svar til: Bevis b=y/ax1 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.