Matematik

Separation af de vairable

17. december 2014 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Hvordan får man dette vha. separation af de variable:

\frac{dz}{dx}=q*kvdratrod1+z^2 \Leftrightarrow \int \frac{1}{kvadratrod1+z^2}dz=\int qdx


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det ordentlig op med parenteser. Menes der

        dz/dx = q·√(1 + z2)    ?

Så får man som du vist mener det

        dz/√(1+z2) = q dx

og dermed

        ∫ dz/√(1 + z2) = ∫ q dx

og deraf

        ln(z + √(1+z2)) = Arsinh(z) = qx + k


Svar #2
17. december 2014 af nejvelda

Jeg jeg mente dz/dx = q·√(1 + z2)

men jeg forstår ikk, hvordan det regnes, hvad man skal gør, altså fremgangsmåden


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man separerer de variable

        dz/√(1+z2) = q dx

og så integrerer man på hver side som vist i #1.


Skriv et svar til: Separation af de vairable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.