Matematik

Nulpunkter og udregn udtryk på formlen

17. december 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 
Jeg sidder og er ved at kæmpe med nogle opg. Den første ser således ud. Hvordan skal jeg udregne nulpunkter på disse stykker, er det bare, som man normalt gør? 
 

I den første fx. a= 2 b= -3 c= 1? og så bare, som normalt gør?

Og så har jeg en anden opgave, hvor der står: "Udregn de endelige udtryk for de to funktioner på formen f(x)=ax^2+bx+c.

Hvad menes, der med dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionerne er allerede faktoriseret, så man kan benytte nulreglen og aflæse rødderne direkte af de faktoriserede funktionsudtryk.


Svar #2
17. december 2014 af malthej (Slettet)

Hvad mener du med at man kan aflæse det direkte? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter nulreglen: et produkt er nul hvis en eller flere af produktets faktorer er lig med nul. Derfor har man

        f(x) = 0 ⇔ 2(x-3)(x+1) = 0 ⇔ x-3 = 0 ∨ x+1 = 0


Svar #4
17. december 2014 af malthej (Slettet)

Så:  x-3 = 0 ∨ x+1 = 0 er svarene?

er den næste så:

g(x)= -1/2 (x+2)(x-2)
 

g(x)= 0 <-> -1/2(x+2)(x-2)= 0 <-> X+2= 0 og X-2= 0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man løser jo de to lineære ligninger og finder x = 3 ∨ x = -1 .

For g(x): ja, og så tager man det sidste skridt hvor man faktisk angiver rødderne.


Svar #6
17. december 2014 af malthej (Slettet)

Så i g(x) er rødderne x=-2 og x= 2

eller har jeg misforstået det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er korrekt.


Svar #8
17. december 2014 af malthej (Slettet)

Okay tak skal du have :-)

Ved du, hvad de mener i denne opgave: Udregn de endelige udtryk for de to funktioner på formen f(x)=ax^2+bx+c.


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, man skal gange polynomierne ud, så de fremstår på den angivne form   ax2 + bx + c .


Svar #10
17. december 2014 af malthej (Slettet)

Skal jeg gøre det seperat for de to funktioner, eller samlet på en eller anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad mener du med samlet? Der er tale om to funktioner, der behandles hver for sig.


Svar #12
17. december 2014 af malthej (Slettet)

Så for g(x) bliver funktionen:


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, for g(x) får man

        g(x) = -(1/2)(x+2)(x-2) = -(1/2)(x2 - 4) = -(1/2)·x2 + 2 , a = -1/2, b = 0 , c = 2 .


Skriv et svar til: Nulpunkter og udregn udtryk på formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.