Kemi

Regneregel

19. december 2014 af Serenity25 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg var lidt i tvivl om dette skulle postes i kemi eller matematik. Hvilken regneregel bruges der her? Jeg forstår ikke hvad det er man gør.

Vedhæftet fil: Skærmbillede (30).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2014 af Heptan

Man benytter en simpel brøkregneregel ved differens af to brøker.

[H+] forlænges med [H+] for at få en fællesnævner,

[H^+]- \frac{K_w}{[H^+] } =\frac{[H^+]}{1}- \frac{K_w}{[H^+] } =\frac{[H^+]^2}{[H^+]}-\frac{K_w}{[H^+]}=\frac{[H^+]^2-[K_w]}{[H^+]}


Svar #2
19. december 2014 af Serenity25 (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om et stykke af formen

        a-\frac{b}{a}=a\cdot \frac{a}{a}-\frac{b}{a}=\frac{a^{2}-b}{a}

Det drejer sig om at lægge et tal sammen med en brøk. Man forlænger tallet til samme nævner som brøken.


Skriv et svar til: Regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.