Matematik

kugleflade betydning HASTER sfærisk geometri

19. december 2014 af robii22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude 

er lidt i tvivl om hvad en kugleflade er ? er det selve kuglen ? eller er det arealet af storcirklen 

tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2014 af SuneChr

Kuglefladen er hele den krumme overflade, hvis areal er  4πr2


Svar #2
19. december 2014 af robii22 (Slettet)

så hvis jeg for af hvide at en kugleflade har en radius på 2 meter, hvad kan jeg så udregner af ukendte informationer ? har fundet overfladearealet, hvad kan jeg ellers finde ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

det kunne jo være oplagt at finde rumfanget. Kig i formelsamlingen, der er sikkert noget mere om kugler.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2014 af Heptan

Mon ikke det er kuglen der har radius 2 m?

Du kan jo beregne volumen,

V= \frac{4}{3} \pi r^3

eller opskrive kuglens ligning,

r^2 {\ge} (x - a)^2 + (y - b )^2 + (z - c )^2

Såfremt kuglen er repræsenteret i et koordinatsystem


Skriv et svar til: kugleflade betydning HASTER sfærisk geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.