Matematik

rødder i polynomium

19. december 2014 af kjsahdsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er rødderne i polynomiet: z^2-6z+13. Jeg ville gætte på at de er 3+2i og 3-2i. Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2014 af peter lind

Du kan finde rødderne ved at bruge formlerne for at løse 2. grads ligninger. Den eneste forskel er at der med komplekse tal altid er en løsning.

Dine gæt er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Umiddelbart ser man

        z2 - 6z + 13 = z2 - 6z + 9 + 4 = (z - 3)2 + 22 = (z - 3)2 - (2i)2 = (z - 3 +2i)·(xz - 3 -2i)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2014 af peter lind

Hvis der skal kontrolleres kan det gøres endnu nemmer.

3+2i+3-2i = 6 = -b   (3+2i)(3-2i) = 32-(2i)2 = 9+4= 13 = c


Skriv et svar til: rødder i polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.