Matematik

Bevis sumformlerne for trigonometriske funktioner

19. december 2014 af sikse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal bevise flg.: sin(A)+sin(B) = sin((A+B)/2) * cos((A-B)/2). Mit spørgsmål er om det kan passe og om der ikke mangles et 2-tal efter ligheds tegnet - altså:sin(A)+sin(B) = 2sin((A+B)/2) * cos((A-B)/2)?
Er der mon opstået en fejl ved indtastning eller kan det godt lade sig gøre at bevise den første? 

På forhånd tak.
Vh Signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2014 af peter lind

Din formel er forkert. Du kan se den rigtige formel og beviset for den på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/trigfu.html


Svar #2
19. december 2014 af sikse (Slettet)

Mange tak for bekræftelsen om at formlen ikke var rigtig! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er korrekt, at der skal en faktor 2 foran udtrykket på højre side

        \sin A+\sin B=2\cdot \sin \frac{A+B}{2}\cdot \cos \frac{A-B}{2}


Svar #4
19. december 2014 af sikse (Slettet)

Det er jeg rigtig glad for at høre! Tak.


Skriv et svar til: Bevis sumformlerne for trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.