Matematik

Lineær funktion hjælp.

19. december 2014 af frederikaadal - Niveau: C-niveau

Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne (4,141) og (18,712)
Bestem forskriften for funktionen.

- Nogle der kan hjælpe, er ikke så god til dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Funktionen har formen y=a*x+b

a= (y2-y1)/(x2-x1)

b= y1-a*x1

så:

a= (712-141)/(18-4 )

b= 141 - (a*4) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme forskriften på formen    y = ax + b. Indsæt de to punkters koordinater i forskriften og løs det fremkomne ligningssystem i a og b.

Eller benyt det færdige udtryk for hældningskoefficienten ud fra to punkter.


Svar #3
19. december 2014 af frederikaadal

kan godt det er mig der er fuldkommen lost lige nu efter en lang arbejdsdag... men fatter det ikke... :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du bør så repetere de relevante afsnit i din bog, hvor det hele sikkert er gennemgået.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Jeg har lige skrevet hele løsningen til dig skridt for skridt i svar 1. Det  du da kunne finde ud af.Du skal bare sætte tal ind.


Svar #6
19. december 2014 af frederikaadal

har regnet det ud nu 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Stærkt :)


Skriv et svar til: Lineær funktion hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.