Matematik

differentialligninger

21. december 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

på et givet tidspunkt har man 10 g af et radioaktict stof. Efter 20 minutters forløb er der 3 gram tilbage af stoffet. Bestem halveringstiden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2014 af mathon

Henfaldet sker
efter
                                      m=m_0\cdot \left ( \frac{1}{2}\right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2014 af mathon

                                  \left ( \frac{m}{m_0} \right )^{T_{\frac{1}{2}}}=\left ({\frac{1}{2}} \right )^{t}

                                   \log\left ( \frac{m}{m_0} \right )\cdot T_{\frac{1}{2}}=\log\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot t

                                   T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log\left ( \frac{m}{m_0} \right )}\cdot t

.........

   …som ikke har noget med differentialligninger at gøre…


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.