Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimal pris/afsætning, hældning

22. december 2014 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg skal finde den optimale pris og afsætning, hvor P = -2x + 5000 og VE = 2800

DOMS = DOMK

2 * -2x + 5000 = 2800

-4x = 2800 - 5000

-4x = -2200

4x = 2200

x = 2200 / 4

x = 550

Det jeg ikke kan forstå er, at jeg skal gange formlen for prisen med 2 (fed markering) ??

Jeg tror det er noget med efterspørgsels- og hældningskoefficienten, men forstår ikke hvorfor. Er der nogle der vil hjælpe med en forklaring?

Skal man altid bare gange med 2? :(

Det drejer sig om optimering: den matematiske metode.

På forhånd mange tak !!!


Skriv et svar til: Optimal pris/afsætning, hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.