Matematik

Trigonometri

25. december 2014 af miranomri - Niveau: C-niveau

Hjælp hjælp hjælp!!!!!!!!!!!

Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af, så jeg håber i kan hjælpe mig med den.

I den ligebenede trekant ABC, hvor AB = BC, er DE parallel med AC, DE = 12, BE = 10 og AC = 12.

a) Bestem BC samt arealet af trekant ABC.

Tegningen er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Billede-1098723.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2014 af Stræbende

Mener du ikke AC = 36 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2014 af Stræbende

Benyt, at trekanterne ABC og DBE er ensvinklede. I ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende siders længder konstant.

Benyt Pythagoras til at bestemme højden i den ligebenede trekant ABC, hvorefter arealet kan beregnes.


Svar #3
25. december 2014 af miranomri

Ja men havd er forholdet mellem de to trekanter?
Og hvad er højden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2014 af OliverHviid

Du burde prøve selv, Miranomri. Især fordi Mobbi123 allerede har prøvet at hjælpe dig, så nu er det din tur.


Svar #5
25. december 2014 af miranomri

Svaret er fra en andet spørgsmål som han har kopieret

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Skalaforholdet bestemmes ud fra de to ensliggende sider AC og DE. Højden fra B på AC deler den ligebenede trekant ABC i to kongruente retvinklede trekanter, hvis fælles katete er højden fra B på AC.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.