Matematik

Talrække

25. december 2014 af Benjaminffe (Slettet) - Niveau: A-niveau
Talrække 1-4-9-20-35-66 kan ikke komme vider

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Talrækken kunne være   n·pn , hvor pn er det n'te primtal , og hvor p1 = 1 regnes som det første primtal. Det næste tal i rækken skulle så være 7·p7 = 7·13 = 91 , efterfulgt af 8·p8 = 8·17 = 136 og 9·p9 = 9·19 = 171 .

    1 = 1·1
    4 = 2·2
    9 = 3·3
  20 = 4·5
  35 = 5·7
  66 = 6·11
  91 = 7·13
136 = 8·17
171 = 9·19


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2014 af SuneChr

a_{n}=\frac{n^{5}}{6}-\frac{11n^{4}}{4}+\frac{52n^{3}}{3}-\frac{197n^{2}}{4}+\frac{131n}{2}-30       n ∈ N


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2014 af SuneChr

# 1 og 2
For n ≥ 7 er der uoverensstemmelse.
Ad # 2 har man:
a7 = 159
a8 = 414
a9 = 1005
...
a50 = 36 942 620
...
a77 = 362 086 079
... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er klart, at der kan laves uendeligt mange forskrifter, der fremstiller de opgivne tal i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2014 af hesch (Slettet)

#4: Tja, jeg tænkte på at lave en 3. orden overføringsfunktion ( z-tranformerede ), hvor man proppede 1-taller i ingangen, og så hvad der kom ud. Men min lommeregner kan kun løse 5 ligninger med 5 ubekendte, og jeg skulle bruge 6.

Suk.


Skriv et svar til: Talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.