Matematik

æbler

26. december 2014 af sara714b (Slettet) - Niveau: 7. klasse

100 æbler koster det samme beløb
i kr. som det antal æbler man kan få
for 225 kr.

Hvad koster et æble?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2014 af mathon

   Når prisen for ét æble er x kr

           koster 100 æbler    100·x
           antallet af æbler for 225 kr er  \small \frac{225}{x}
hvoraf

                pris for 100 æbler = antal for 225 kr

                                \small 100\cdot x=\frac{225}{x}\; \; \; \; \; \; x> 0
hvoraf x beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2014 af mathon

…du har så
                           \small 100x^2=225

                           \small x^2=\frac{15^2}{10^2}=\left ( \frac{15}{10} \right )^2

                           \small x= 1,5

prisen for ét æble er 1,50 kr


Skriv et svar til: æbler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.