Studievalg og videregående studie

Retskemi udlandet

30. december 2014 af Jacksommin123 (Slettet)

Hej :)

Jeg har en drøm om, at læse retskemi i udlandet. Jeg ved, at det kræver et højt gennemsnit, men burde ikke være noget problem for mig. Har kun fået 10 og 12 hele mit liv :)

Jeg vil bare høre, om nogle af jer har noget erfaring med, at studere i udlandet. Altså med hensyn til SU og alt det der.

Og så vil jeg gerne høre, om nogle af jer kan give mig nogle gode links, til sider hvor jeg kan få mere information omkring jobbet. 

Jeg er nemlig lidt usikker på, om mit drømmejob overhovdet kaldes retskemiker. Jeg ønsker at blive sådan en, om analyserer beviser fra gerningssteder, og sætter det sammen, så man kan finde en morder/gerningsmand. Det er den sidste del af arbejdet, som er vigtigst for mig. Altså den del, hvor du kan regne ud hvor morderen/gerningsmanden er. Nogle som kender er mere retvisende betegnelse for det job? :)

Mvh Maria.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2014 af Zall

Retskemiker? Altså hvis du tænker på CSI episoderne, hvor specialister arbjeder for politiet ved obducering og bestemmer dødsårsagen for at finde morder el. lign.
- Så er det nærmere bestemt en retsmedeciner.

men der er også en jobstilling, som betegnes retskemiker.  Disse personer tager kemiske (toksiologiske) prøver af prøver de får indsendt af levende og døde - Her kan sagerne variere fra mordsager til simple retssager, om hvem faren til et barn er.

Angående studier i udlandet, så skal du altid havde i mente, at universiteter (større og kendte) har stor konkurrence fra udlandet så gennemsnitskravene stiger.
med hensyn til SU i udlandet, så snak med din studievejleder - Han kan guide dig ellers læs dette:
http://www.su.dk/udland/studieophold/Sider/default.aspx

Håber du når din drømmeuddannelse :D


Skriv et svar til: Retskemi udlandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.