Matematik

Finde de 2 ligevægter for funktionerne

14. januar 2015 af fubuking (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Finde de 2 ligevægter for funktionerne  
1) f(N)=\frac{1,3N}{}\left \/\left ( \1+0,02N)  løsningen er 0 og 15

2f(N)=1,3N-0,0025^2-4 løsningen er 104,72 og  15:28

Jeg kan simplehen ikke få det samme som står i facit, er der nogen som kan visse hvordan i ville gøre det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan definerer du ligevægt for en funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2015 af Stats

Ahh.. Du mener ligevægt som i

y = f(x), hvor du vil have at x = x ? at der står det samme på højresiden som der står på venstresiden?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2015 af Stats

Ok, forkert antagelse?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det passer faktisk fint. I 2) skal funktionen så være

        f(N) = 1,3·N - 0,0025·N2 - 4

og for begge funktioner løser man ligningen

        f(N) = N

dvs.

1) N = 1,3N/(1 + 0,02·N)

2) N = 1,3·N - 0,0025·N2 - 4

Begge ligninger reduceres til en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2015 af Stats

Ahh.. Når ja... :)

Så har det blot været en tastefejl fra #0 ligning 2.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Finde de 2 ligevægter for funktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.