Andre fag

Kedel

19. januar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal beregne temperaturen på forbrændingssiden og vandsiden, men jeg får 2 forskellige resultater. Er der en som kan fortælle mig hvilket et af dem der er rigtige?


Svar #1
19. januar 2015 af Redub (Slettet)

Hov, kan se jeg har lavet en lille fejl ved den ene beregning


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du er bare kommet til at indsætte det forkerte tal.

På vandsiden:

q = αv * (t2 - tv) → 45043,5 = 6000 * (t2 - 212,4oC ) → t2 = 219,9 oC


Svar #3
19. januar 2015 af Redub (Slettet)

Hvad med t1, er den 1357,5 eller 223,9? Jeg synes bare 223,9 er MEGET lidt :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

t1 skal være 223,9.

Du kan tænke på det på den her måde: Temperaturen et stykke fra overfladen skal være 1350. Den falder så til t1 inde på selve overfladen. Den falder yderligere til t2 hen over stålpladen. Og falder til sidst til 212,4 et stykke fra overfladen på vandsiden. Da varmeovergangstallet på vandsiden er kæmpestort, må der være meget lille temperaturforskel mellem de 212,4 og t2. Der er heller ikke meget isolering i en 4mm tyk stålplade, så t2 og t1 ligger også meget tæt på hinanden. Så størstedelen af temperaturfaldet fra 1350 til 212,4 skal altså ligge i forskellen mellem t1 og de 1350.


Svar #5
19. januar 2015 af Redub (Slettet)

Ok, så havde jeg da gjort et eller andet rigtigt :) Tak for hjælpen :)

I samme opgave skal jeg også finde tr - jeg er lidt i tvivl om, om jeg kan sætte både sod og sten ind i formlen på samme tid?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du er kommet til at indsætte 0,06 og ikke 0,6 for kedelstens varmeledningsevne.

Det er sodlaget, der isolerer mest (0,0003/0,09 er større end 0,0003/0,6), så det er sodlaget, der er mest skyld i, at forbrændingstemperaturen skal øges.


Svar #7
19. januar 2015 af Redub (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Kedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.