Andre fag

Kedel

19. januar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt problemer med at finde en rigtig løsning til 3.1 og 3.4 - en som kan hjælpe mig?


Svar #1
19. januar 2015 af Redub (Slettet)

Jeg tror jeg fik løst 3.4 - men mangler stadig 3.1


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

3.1

Entalpi før turbinen (overhedet damp, p = 40 bar, T = 380 oC): h1 = 3164 kJ/kg

Entalpi efter turbinen (mættet damp, p = 6 bar, x = 0,96): h2 = 2681 kJ/kg

(Værdierne er fundet med denneher: http://www2.spiraxsarco.com/dk/resources/steam-tables/wet-steam.asp )

1 kg damp afgiver så

1 kg * (3164 kJ/kg - 2681 kJ/kg) = 483 kJ

Resten ser vist rigtigt ud.


Svar #3
20. januar 2015 af Redub (Slettet)

Det jo det med lige at forstå opgaven, kan jeg se. Det var jo lige til :)

1000 tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Kedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.