Andre fag

Kedel

20. januar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en som kan hjælpe mig med denne opgave?

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg tror, man kan gribe den således an:

mv * cv * (Tv,2 - Tv,1) = md * (h1 - h2)

Der står, at dampen, der kommer ind i kondensatoren fra turbinen, kommer ud igen som vand, der ikke er underafkølet. Dvs. at det er mættet vand ved p = 5 bar. Jeg finder så, at h2 = 671 kJ/kg.


Svar #2
20. januar 2015 af Redub (Slettet)

Sådan her?


Svar #3
20. januar 2015 af Redub (Slettet)

Hov - h2 fik du til 671 :)


Svar #4
20. januar 2015 af Redub (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg fandt bare værdien fra denne online beregner:

http://www2.spiraxsarco.com/dk/resources/steam-tables/saturated-water.asp

Men ellers tager du bare en damptabel og finder for p = 5 bar:

hf = 640,21 kJ/kg  og  hfg = 2108,47 kJ/kg

(Nå, min tabel har en lidt anden værdi end beregneren)

Vi finder så:

h1 = 640,21 + 0,99 * 2108,47 = 2727,60

h2 = 640,21 + 0 * 2108,47 = 640,21

Som indsat i formlen giver

tv,2 = 94,8 oC


Svar #6
20. januar 2015 af Redub (Slettet)

Hvilke værdier bruger du for at få 2108,47?


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den står i tabellen. Nu ved jeg ikke, om din tabel er opbygget på samme måde, men min er lavet sådan, at man slår op for et bestemt tryk (her 5 bar), og så står der entalpien for ren væske (min tabel kalder denne for hf), entalpien for ren gas ( hg) samt forskellen mellem disse to værdier (hfg = hg - hf ). Og så står der en masse andre størrelser ( entropi, massefylde osv). Når man så skal bruge en værdi for en bestemt tørhedsgrad, fx x = 0,99, så beregner man det således

h = hf + x*hfg


Svar #8
20. januar 2015 af Redub (Slettet)

Sådan ser min tabel ud:

Det er nok fordi, de bliver kalde noget forskellige :) i følge min bog hedder formlen: hx=h'+x*r :)


Svar #9
20. januar 2015 af Redub (Slettet)

Så fik jeg den til at gå op :) Tak for hjælpen endnu en gang :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Så din tabel giver værdierne

h1 = 640,12 + 0,99 * 2107,4 = 2726,4

h2 = 640,12


Skriv et svar til: Kedel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.