Matematik

Hej det er matematik håber i kan hjælpe mig

23. januar 2015 af Karare - Niveau: A-niveau

Hej håber i kan hjælpe mig tak på forhånd... 

det er opgave 699

Vedhæftet fil: mat 111.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af peter lind

Hvor langt er du selv kommet? Hvad er dit problem ?


Svar #2
23. januar 2015 af Karare

altså jeg har kigget på opgaven i et stykke tid jeg har prøvet  at lave det men det er meget svært, du må ikke være sure på mig please vil kun have hjælp tak på forhånd.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2015 af mathon

1)
            brug punktafstandsformlen


Svar #4
23. januar 2015 af Karare

tro mig jeg har svært ved at lave den her opgave håber du kan hjælpe mig fra hjertet af .. 


Svar #5
23. januar 2015 af Karare

Altså Mathon ved ikke om du kunne hjælp mig du har altid hjulpet mig ...   altså afstandsformel ok men ved ikke hvad jeg skal indsætte det her er ikke så godt man oh my GOD


Svar #6
23. januar 2015 af Karare

Altså Mathon ved ikke om du kunne hjælp mig du har altid hjulpet mig ...   altså afstandsformel ok men ved ikke hvad jeg skal indsætte det her er ikke så godt man oh my GOD


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2015 af mathon

1)
           \small c=\left | AB \right |=\sqrt{\left (-\frac{15}{2}-5\right)^2+\left (\frac{5}{2} -(-3) \right )^2 \right )}=\sqrt{\left (\frac{-15-10}{2}\right)^2+\left (\frac{5+6}{2} \right )^2 \right )}=

                                 \small \sqrt{\left (\frac{-25}{2} \right )^2+\left ( \frac{11}{2} \right )^2}=\sqrt{\frac{625+121}{4}}=\sqrt{\frac{746}{4}}=\frac{\sqrt{746}}{2}


Svar #8
23. januar 2015 af Karare

ok jeg kan se at du har brugt afstandsformlen , men det kunne være rart at se det hvis du lavde det i trin ...


Svar #9
23. januar 2015 af Karare

ok hermed vil de have en ligning for c= som er kvadratrod 746/2   men ligning ved jeg jo ikke lad mig sige det såden jeg har svært ved det her mener det ... arrrrg 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2015 af Soeffi

.

Vedhæftet fil:trekant_linjer.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2015 af mathon

2)
            Linjen der indeholder c
            har bl.a. normalvektoren
                                                       \small \overrightarrow{n}=-\widehat{\overrightarrow{AB}}

                  \small \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} -7\tfrac{1}{2}\\ 2\tfrac{1}{2} \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 5\\-3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -12\tfrac{1}{2}\\ 5\tfrac{1}{2} \end{pmatrix}

                  \small -\widehat{\overrightarrow{AB}}=-\begin{pmatrix} -5\tfrac{1}{2}\\ -12\tfrac{1}{2} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5\tfrac{1}{2}\\ 12\tfrac{1}{2} \end{pmatrix}

Linjen med normalvektor \small \overrightarrow{n} gennem \small A(5,-3)

har ligningen
                        \small \begin{pmatrix} 5\tfrac{1}{2}\\ 12\tfrac{1}{2} \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-5\\ y+3 \end{pmatrix}=0              

                        \small \frac{11}{2}x-\frac{55}{2}+\frac{25}{2}y+\frac{75}{2}=0  

                        \small 11x-55+25y+\75=0

                        \small 11x+25y+20=0


Svar #13
23. januar 2015 af Karare

ok jeg kan se mathon at vi har en ligning nu, men herefter vil de også have en ligning. Hvordan har du tænkt dig at lave det jeg har sidet i mindst 2 timer prøve lave hele opgaven alene kunne simpelt hende ikke håber du forstå mig tak påforhånd.. 


Svar #14
23. januar 2015 af Karare

Altså det er 3)  vi skal finde en ligning til højden er der nogen her der kan finde ud af det hvordan gøre vi det her tak påforhånd ... 


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. januar 2015 af Soeffi

Benyt

1) afstandsformlen for A og B

2) at linjen har hældningen α = (a2-b2)/(a1-b1) og går gennem A

3) at linjen har hældningen -1/α (fra opgave 2) og går gennem C

4) at linjen har hældningen α og går gennem C

5) at linjen går gennem C og midtpunktet af AB kaldet M = A + ½·AB

6) at linjen går gennem M og har hældningen -1/α

7) Areal = ½·|det(AB,AC)|

8) Højde = 2·(Areal/Grundlinje)

9) Find ligningen for linjen gennem en anden median og find dens skæring med linjen fra 5)


Svar #16
23. januar 2015 af Karare

ok tak Soffie jeg prøve men jeg spørger om hjælpe hvis det er ... men tak igen 


Svar #17
23. januar 2015 af Karare

ok soffie jeg har et spørgsmål 

3) at linjen har hældningen -1/α (fra opgave 2) og går gennem C

den er lidt svære altså jeg personligt kan ikke forstille mig hvordan det kunne lad sig gøre ved ikke om du forstå mig ... tak påforhånd ,,, 


Svar #18
23. januar 2015 af Karare

jeg vil bare sige jeg respekter jer alle og tak fordi i vil hjælpe mig men jeg sidder fast venner. jeg ved godt at det mig der skal lave det det er jeg med på, men jeg har bruge for hjælp og det er den sidste opgave jeg mangler... 


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

I 2) (se #12) har man bestemt en ligning for linien, der indeholder siden c.

I 3) skal man bestemme en ligning for linien, der er vinkelret på siden c og som går gennem punktet C. Hvis linien i 2) har hældningskoefficienten a, har linien i 3) hældningskoefficienten -1/a , og linien skal gå gennem punktet C(-3;-4).


Svar #20
24. januar 2015 af Karare

det svært at se, ved ikke hvorfor jeg ikke kan se det for mig undskyld 


Forrige 1 2 3 4 5 Næste

Der er 90 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.