Kemi

SN2 reaktioner

23. januar 2015 af dul1232 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af Heptan

Halid bliver substitueret med nukleofilen.

Svar #2
24. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan man skal gøre for at løse disse sn2 reaktioner, når to stoffer lægges sammen og derefter reagerer de med ethanol?

Svar #3
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Kan det passe at

e) = C8H16ONaBr

g) = CH3(CH2)12Cl

h) = C6H14NCl


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2015 af One_Smash (Slettet)

Kig på Stefan's slides fra forelæsningen. De gennemgår mekanismen ganske udemærket ;)


Svar #5
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Har kigget dem igennem, men sidder desværre fast i disse fire.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2015 af One_Smash (Slettet)

På side 789 i Chemistry af Blackmans, tabel 18.2 kan du se en oversigt over forskellige nukleofiler.. Du kan finde eksempler på alle som nævnes i afleveringsopgaven. Disse nukleofiler vil gå ind og erstatte hallogenatomet. Husk at hallogenet tager en ekstra elektron med, når den "forlader" molekylet :)


Svar #7
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Jeg er på rette vej nu med e), g) og h)? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2015 af One_Smash (Slettet)

O bliver ikke fraspaltet i den første. H bliver ikke fraspaltet i de andre. I alle opgaverne vil affaldsgrupperne være ioner eller salte :)

Svar #9
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Okay så jeg med nu, men hvad med f) den driller altså lidt :-)


Svar #10
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Hedder de så bare 

CH2CH3O- + NaBr 

NHCH3(CH2)7 + Cl

CH2NH3 + Cl


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2015 af One_Smash (Slettet)

Nu har jeg ikke lige mine besvarelser ved mig, men de ser meget fornuftigt ud


Svar #12
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Okay :)

Ved du hvordan f skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2015 af One_Smash (Slettet)

Jeg har sagt at CH3S- erstatter Cl-

Denne var jeg dog selv i tvivl om :)


Svar #14
25. januar 2015 af dul1232 (Slettet)

Ja okay :-)

Men noget jeg ikke forstår at når man skriver 

CH2CH3O- + NaBr 

NHCH3(CH2)7 + Cl

CH2NH3 + Cl

ind i chem bio draw, så ville den ikke navngive dem eller den kommer med nogle meget vilde navne, men ved ikke om du bruge programmet. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2015 af Heptan

#13 Korrekt

#14

Ja okay :-)

Men noget jeg ikke forstår at når man skriver 

CH2CH3O- + NaBr 

NHCH3(CH2)7 + Cl

CH2NH3 + Cl

ind i chem bio draw, så ville den ikke navngive dem eller den kommer med nogle meget vilde navne, men ved ikke om du bruge programmet. 

Du kan jo navngive dem selv, så bliver du uafhængig af programmer.

CH2CH3O(-)       ethanolat

NHCH3(CH2)7   (radikal, du har formentlig skrevet den forkert op)

CH2NH3             (radikal, du har formentlig skrevet den forkert op)

Stofferne har intet at gøre med opgaven, men det er måske en anden opgave med radikaler?  


Skriv et svar til: SN2 reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.