Matematik

Funktionens definitionsmængde

24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål der vedrører denne funktionens definitionsmængde f(x) = 1280 -40x.

kan det være rigtig at den er: Dm(f) = [0,40]

Tak på forhånd.......


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

                    \small Dm(f)=\mathbb{R}


Svar #2
24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Hvordan det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af Chrystine (Slettet)

Matematisk set kan alle tal sættes ind som x i funktionen f(x) = 1280 - 40x.
Derfor #1.

Men hvis funktionen skal være del af en model, kan det give anledning til nogle begrænsninger.
Her kan man for eksempel have, at x er antal flasker sodavand, som ikke bliver negativt.

Hvis både x og f(x) skal være større end eller lig med nul (og godt må være brøker o.l.),
så har du ret i  Dm(f) = [0,40].


Svar #4
24. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet)

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2015 af mathon

hvis kravet
er:
                              f(x) = 1280 - 40x ≥ 0 ⇔ x ≤ 32  ∧  x ≥ 0  ∧ x ∈ R
gælder
                              Dm(f) = [0;32]



                               


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2015 af Chrystine (Slettet)

Hovsa, jeg havde ikke regnet efter.
Tak #5.

(Udsagnet x ≥ 0 og x∈R skal vel formelt set også medtages på venstre side af biimplikationen)


Skriv et svar til: Funktionens definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.