Matematik

bevægelse

24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

nogen der kan hjælpe mig med denne opgave.. det er mere den første opgave (hvor jeg synes jeg får en negativ tid)

Vedhæftet fil: 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

    2.
              \small \small v=g\cdot t\; \; \; \; \; 0\leq t\leq 1,27645


Svar #2
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men er opgave 1 rigtig? (for man dividere med -0,5 på begge sider hvilket vil give en negativ værdi)


Svar #3
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

eller er det fordi den er 8 meter under begyndelsespositionen? så det giver -8 meter i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2015 af mathon

   1.
             \small \small t=\sqrt{\frac{2\cdot s}{g}}= t=\sqrt{\frac{2\cdot (8\; m)}{9,82\; \frac{m}{s^2}}}


Svar #5
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

så svar #3 er ikke rigtig antaget? synes ellers det gav god mening..


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Med y-aksen pegende opad, har man

        y(t) = y0 - (1/2)·gt2 .

Det er vel klart, at hvis man sætter y0 = 0 m , skal man løse ligningen

        -8 m = -(1/2)·gt2 ,

med løsningen som vist i #4. Med dit løsningsforslag i det vedlagte ville man få en imaginær tid, som ikke giver nogen mening. Med 2 decimaler finder man

        t = 1,28 s .


Skriv et svar til: bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.