Matematik

skråt kast - anvendt matematik

24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen, der kan hjælpe mig.. er i tvivl om de to første opgaver)

Vedhæftet fil: Figur 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

1.
      formentlig:

                             \small \overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} 8t+x_0\\ -\frac{g}{2}t^2+10t+y_0 \end{pmatrix}

2.
                             \small x(t)=8t+x_0
      og
                             \small y(t)=-\frac{g}{2}t^2+10t+y_0


Svar #2
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

vi har ikke haft om vektorer, så jeg ved ikke helt hvad du har skrevet..


Svar #3
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

altså jeg forstår ikke helt hvilket spørgsmål dit svar besvarer..


Svar #4
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

eller jo, det gør jeg nu :)


Svar #5
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men jeg er usikker på opgave 2..


Svar #6
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

men kan man ikke sige, at x_0 = 2 m ? (det er positionen til t = 0)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2015 af mathon

til tiden t = 0 har bolden endnu ikke forladt kasterens arm.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2015 af mathon

2.
                             \small \small x(t)=8t
      og
                             \small \small y(t)=-4,91t^2+10t+2


Svar #9
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

okay, så der er ikke en start højde på 2 m?

okay, men hvordan kan man lave det på et matematikprogram (det bliver jo ikke nogen samlet graf..


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2015 af mathon

                           \small t=\frac{x}{8}

                           \small y=-4,91\left (\frac{x }{8} \right )^2+10\cdot \left (\frac{x}{8} \right )+2

                           \small y=-0,076719x^2+1,25x+2

Kastevidden inden bolden rammer jorden:

                           \small \small -0,076719x^2+1,25x+2=0\; \; \; \; x>0

                                         \small x=17,76


Svar #11
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

forstår jeg slet ikke..

Tegn (t, x)- og (t, y)-graferne i dit matematikprogram.  (det er denne del)


Svar #12
24. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

forstår godt, hvad du laver nu... men er det rigtigt tænkt, at der kun skal være en funktion og ikke to? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2015 af LeonhardEuler

Et skråt kast foregår i to dimensioner, hvorfor du matematisk både er nødt til at beskrive bevægelsen i y-retningen og x-retning. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2015 af mathon

se tegningen øverst,
hvor y vejledningsvis er tegnet som en funktion af x.


Svar #15
25. januar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg bliver faktisk i tvivl om y_0= 2m

fordi det er 2 m under begyndelsespositionen er det ikke?


Skriv et svar til: skråt kast - anvendt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.