Matematik

Omskriv til cirklens ligning

24. januar 2015 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan omskriver jeg x2+2x+y2-6y=15 til cirklens ligning (x-x0)2+(y-y0)2=r2 ? 
er nemlig lidt i tvivl med 2 tallet


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af mathon

                       \small \small x^2+2x=(x+1)^2-1

                       \small \small \small y^2-6y=(y-3)^2-9


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2015 af mathon

                       \small x^2+2x+y^2-6y=15

                       \small (x+1)^2-1+(y-3)^2-9=15

                       \small (x+1)^2+(y-3)^2=25

                       \small (x-(-1))^2+(y-3)^2=5^2


Skriv et svar til: Omskriv til cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.