Matematik

I feel stupid....

24. januar 2015 af D2508 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej i søde og rare mennersker her i SP :) 

jeg er virkelig gået i stå og ved ikke helt hvordan man løser disse opgaver.... har prøvet at side og regne på dem, men intet af det er rigtigt... 

a) Bestem vinkel u.


Muren optager et stykke med bredden b, som kan ses på figur 1. Der tages ikke hensyn til murstenenes bredde. 


b) Bestem bredden b.


c) Bestem den samlede længde af murværket på figur 1. En fordel ved at lave en slangeformet mur er, at den bliver langt mere stabil end en tilsvarende lige mur. Det betyder, at hvis en lige mur skal være 2 mursten i bredden, så kan man nøjes med at lave den slangeformede mur 1 mursten bred og stadig opnå stabilitet. d) Hvor mange procent mursten spares der ved at bygge den del af muren, som er vist på figur 1, slangeformet frem for lige? 
 (det skal lige siges at dette er opgaver fra eksamens sættet juni 2014) 

Vedhæftet fil: opgave 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2015 af exatb

Vinkel u

Π * D = Omkreds

Omkredsens længde er buelængden for 360 grader

De 3,37 m er værdien for x grader

O/360 = 3,37/u


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af exatb

pilhøjde = 1(1 - cos(v/2))

som skal lægges til 0,56 for at få b

c

2*2,4 * Π = O

O/360 = x/81,82

x + 3,37 er murens samlede længde

summen af de to korder er lige længde og procenttal kan beregnes


Svar #4
24. januar 2015 af D2508 (Slettet)

@Tresamusant

hvad er det her Π? ifølge tegningen? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2015 af exatb

"Pi"


Svar #6
24. januar 2015 af D2508 (Slettet)

Når ja okay, upsi... :) mange tak :) haha


Svar #7
24. januar 2015 af D2508 (Slettet)

@tresamusant

men forstår ikke helt, hvad det er du udregner i dit første kommentar? for opgaven siger vi skal finde u...


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2015 af exatb

Du skal finde en vinkel u. Der er sammenhæng mellem en vinkels størrelse og den tilhørende buelængde. Hele omkredsen svarer til 360 grader. Forholdet mellem grader og længde er konstant. 

Omkreds/360  =  buelængde/u

Isoler u


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion. Tegning og konstruktion passer ikke helt?!


Skriv et svar til: I feel stupid....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.