Fysik

Integration!

25. januar 2015 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey nu er det længe siden jeg sådan rigtigt har haft matematik.

Er der nogle der kan forklare mig hvordan man integrerer denne ligning. jeg vil helst gerne have forklaringer og ikke bare et resultat så jeg kan forstå hvad der sker :)!

Har selv en ide om at C kan sættes ud for integralet men så er jeg gået i stået

Har oploadet det som et billede

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af Jerslev

Hvis dine symboler ikke afhænger af v (bemærk forskel på V og v) kan alle dine størrelser sættes udenfor integrationen.

W_{ad} = \int_{v_1}^{v_2} CV^{-\gamma} dv =CV^{-\gamma} \int_{v_1}^{v_2} dv = CV^{-\gamma}(v_2 - v_1)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
25. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Tror jeg har skrevet det forkert op. Der skal nok integreres med hensyn til stort V


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af Jerslev

#2: Så sådan her?

W_{ad} = \int_{V_1}^{V_2} CV^{-\gamma} dV

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
25. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

ja præcis :)!


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2015 af Jerslev

#4: Så skal du starte med at finde stamfunktionen til din funktion. I den sammenhæng skal du tænke "hvad skal jeg differentiere for at ende med det, der står under integrationen?". Du kan sætte C udenfor integrationen så den påvirker det ikke.

W_{ad} = C\int_{V_1}^{V_2} V^{-\gamma} dV = C \left[\frac{1}{1-\gamma}V^{1-\gamma} \right ]_{V_1}^{V_2}

Så kan du selv fortsætte herfra. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
26. januar 2015 af khalidamar (Slettet)

Tusind tak for det :)!! det var jo bare simpel integration. det gik lige op for mig!


Skriv et svar til: Integration!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.