Matematik

Finde stationært punkt

25. januar 2015 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde stationære punkt, og synes jeg har gjort hvad jeg plejer, men kan ikke få den til at give det den skal.

Jeg har:

f´x(x,y) = -4x-4y+20
f´y(x,y) = -4x-6y+24

Jeg har sat disse lig 0, og fundet y  værdien i den første ligning, og sat den ind i 2 ligning for at finde y, men det bare gået helt galt. Nogle som kan hjælpe med hvilke udregninger det bliver til? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af mathon

Skriv
                \small f(x,y)=


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2015 af mathon

                      \small \begin{Bmatrix} -4x-4y+20=0\\ -4x-6y+24=0 \end{Bmatrix}

                                \small \begin{matrix} x=3\\y=2 \end{matrix}           som indsat i \small -4x-4y+20=0
giver
                       \small -4x-4\cdot 2+20=0

                       \small -x-2+5=0

                        \small x=3

                      


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af SuneChr

x er konstant for ∂f/∂y
og
y er konstant for ∂f/∂x


Svar #4
25. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Det er os det jeg har prøvet, men kan simpelthen ikke få det til at give det rigtige /:


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2015 af mathon

fxx = -4
fxy = -4
fyy = -6


Svar #6
25. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Nu fik jeg det til at fungere !


Svar #7
25. januar 2015 af LouiseVang (Slettet)

Tusind tak for din hjælp :) 


Skriv et svar til: Finde stationært punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.