Matematik

Eksponentiel funktion Hjælp søges

25. januar 2015 af rankovichi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen jeg har en eflevering med opgaven:

Er der en der kan give mig en forklaring på hvordan den skal laves? Her er hvad jeg har indtil nu:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af mathon

                                \small \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                                \small \frac{22000}{16000}=a^{6}

                                \small a=\left ( \frac{11}{8} \right )^{\frac{1}{6}}=1,05451

                                \small \small g(x)=y=16.000\cdot 1,05451^x


Svar #2
25. januar 2015 af rankovichi (Slettet)

#1

                                \small \frac{y_2}{y_1}=a^{\Delta x}

                                \small \frac{22000}{16000}=a^{6}

                                \small a=\left ( \frac{11}{8} \right )^{\frac{1}{6}}=1,05451

                                \small \small g(x)=y=16.000\cdot 1,05451^x

Kan du give en smule forklaring bag de forskellige ting du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er sikkert gennemgået i din bog, hvorledes man bestemmer forskriften for en eksponentiel funktion ud fra to punkter på funktionens graf. Man indsætter de to punkter (x1;y1) og (x2;y2) i forskriften g(x) = b · ax og løser det fremkomne ligningssystem i a og b. De to punkter er

        (x1;y1) = (0 ; 16000)
        (x2;y2) = (6 ; 22000)

De to ligninger er da

        b · a0 = 16000
        b · a6 = 22000

hvoraf man ser

        b = 16000

        a6 = 22000 / 16000 = 11/8, dvs.  a = (11/8)1/6 .


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion Hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.