Matematik

Sandsynlighed - hjælp ??

25. januar 2015 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://tinypic.com/view.php?pic=2uzxvkh&s=8#.VMUp7P6G_X4

Jeg har brug for hjælp til C-D-E, indtil videre har jeg skrevet dette til C:

Formlen opstår, eftersom x betegner antallet succeser, som i dette tilfælde er 2.

N betegner antal gentagelser, hvilket er 5 gange.

R er vores antal af succeser, som er 2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2015 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. januar 2015 af Directionerftw (Slettet)

Tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2015 af Stats

c)

I det første kast har du 1,2,3,4,5,6 muligheder. Men det er jo kun to 1'ere vi skal have ud af 5 forsøg.

Lad os lave 2 hændelser:

S = succes

Og den anden hændelse, er fiasko. Sandsynligheden for fiasko må jo derfor være 1-S

F =  fiasko

Sandsynligheden for hændelsen S = Succes, må være p = (1/6)
Samt sandsynligheden for Fiasko må være 5/6 = (1-p) = (1 - (1/6))

Vi kan nu få:
SSFFF = (p)·(p)·(1 - p)·(1 - p)·(1 - p) = p2·(1 - p)3
Men det kan også være
SFSFF = (p)·(1 - p)·(p)·(1 - p)·(1 - p) = p2·(1 - p)3

Vi ser at dette er kombinatorik (Antallet af måder, hvorpå vi kan få to 1'er ud af 5 kast).
Dvs, K(n,r)=(n!/(r!(n-r)!)

Dvs. K(5,2)=5!/(2!(5-2)!) = 10 måder, hvorpå vi kan få to 1'er ud af 5 kast.

Vi finder da sandsynligheden P(X=2) ved at gange kombinationerne med sandsynligheden p2·(1 - p)3 for hver kombination. Såfremt, så husker vi hvor 2 og 3 kom fra

K(n,r)·pr·(1-p)n-r

d)

Udregn:

(n!/(r!(n-r)!)·pr·(1-p)n-r

Hvor:
n=5
r=2
p=(1/6)

e)
Ups, fik hvis lavet lidt af den i c)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Sandsynlighed - hjælp ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.