Matematik

Matematik HJÆLP

25. januar 2015 af sally71 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle,

Jeg har følgende spørgsmål, jeg ikke kan finde ud af.:

En funktion f er givet ved f (x) = x^{3}-12x+90

- Bestem den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet (1,40) .

På forhånd. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2015 af mathon

stamfunktionerne til
f(x):
                        \small F(x)=y=\frac{1}{4}x^4-6x^2+90x+k

specifikt gennem (1,40):

                        \small 40=\frac{1}{4}\cdot 1^4-6\cdot 1^2+90\cdot 1+\mathbf{\color{Red} k}


Svar #2
25. januar 2015 af sally71 (Slettet)

#1

Mange tak


Skriv et svar til: Matematik HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.