Bioteknologi

Bjerrum

25. januar 2015 af 1256m (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe mig :)

angivelses af syre-base ligevægt.

find stoffets pks værdi.

teori om spektrofotometri


Svar #1
25. januar 2015 af 1256m (Slettet)

stoffet er bromthymolblåt


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2015 af mathon

Når indikatoren på syreform udtrykkes  HIn
haves:


                   HIn \; _{(aq)}\; \; +\; \; H_2O\; _{(l)}\; \; \rightleftharpoons \; \; In^{-}\; _{(aq)}\; \; +\; \; H_3O^+\; _{(aq)}

                           pH=pK_s+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )    hvor x er syrebrøken
som for x=\frac{1}{2}
giver:

                           pH=pK_s

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2015 af mathon

evt.
                          x=\frac{1}{1+10^{\, pH-7,10}}      hvis det synes mere bekvemt.


Skriv et svar til: Bjerrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.