Kemi

Gibbs fri energi.

26. januar 2015 af Gamletrold (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Søger hjælp til følgende opgaver:

Glucose er en vigtig energikilde for levende organismer, der omsætter glucose til energi ved
reaktion med oxygen efter følgende reaktionsskema
C6H12O6(s) + 6 O2(g) 6 CO2(g) + 6 H2O(l)
Følgende tabelværdier kan benyttes: (Delta)fGº(C6H12O6(s)) = −911 kJ/mol og (delta)fHº(C6H12O6(s)) = −1275
kJ/mol.


1) Beregn ved tabelopslag (delta)rGº og (delta)rHº for ovenstående reaktion ved 25 ºC.

2) Beregn (delta)rSº for reaktionen ved 25 ºC og kommentér fortegnet for (delta)rSº.


Et menneske vil typisk forbrænde omkring 150 g glucose ved at løbe 10.000 m .


3) Hvor meget energi bliver der udviklet ved forbrænding af denne mængde glucose?
Det kan antages, at 75% af denne energimængde omdannes til varme (de resterende 25% bruges til
bevægelse), og at kroppens varmekapacitet er 4 J/(K·g).


4) Hvor meget vil kroppens temperatur stige for en person, der vejer 75 kg, hvis der ikke
udveksles varme med omgivelserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af Edgof (Slettet)

1) For at beregne både  (delta)rGº og (delta)rHº skal du benytte formlen

(delta)rHº=sum [ v(delta)fHº(produkt)] - sum [ v(delta)fHº(reaktant)], 

dvs. for din reaktion

(delta)rHº=6(delta)fHº(CO2)+6(delta)fHº(H2O)-6(delta)fHº(O2)-(delta)fHº(C6H12O6(s))

værdieren kan findes i en tabel eller slås op på nettet.

(delta)fHº(CO2)=-393,51 kJ/mol

(delta)fHº(H2O)=-285,83 kJ/mol

(delta)fHº(O2)= 0 kJ/mol

For at finde  (delta)rGº kan du gøre det helt samme, hvor du så bruger  (delta)fGº værdierne.


2) Du skal benytte formlen  (delta)Gº= (delta)Hº-T (delta)Sº, hvor du lige har udregnet G og H, så du kan isolere S og du kender T :)


Svar #3
27. januar 2015 af Gamletrold (Slettet)

Mange tak Edgof.


Skriv et svar til: Gibbs fri energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.