Matematik

eksponentiel funktion og fordoblingskonstanten

26. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentielt voksende funktions graf går igennem punktet (7,200) og fordoblingskonstanten er 8. 

a) bestem forskriften 

b) bergn f(15) og f(23) 

Har primært brug for en formel til at beregne f(15) og f(23) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

                              f(x) = y = b·2x/8

                                       200 = b·27/8

                                               200         52·23
                                       b = --------- =  -------- = 25·217/8
                                               27/8          27/8
                            

                                       f(x) =  25·217/8·2x/8               

                                       f(x) = 25·2(17+x)/8

                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af mathon

                                f(x + 8) = 2·f(x)

                                f(7 + 8) = 2·f(7)

                                f(15) = 2·f(7) = 2·200 = 400

...

                                f(15 + 8) = 2·f(15)

                                f(23) = 2·f(15) = 2·400 = 800


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af Soeffi

#0 Du skal finde konstanterne a og b i forskriften f(x)=b·ax. Du har f(7)=200 og f(x+8)=2·f(x), heraf kan du finde dem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2015 af mathon

                                      f(x) = 25·2(17+x)/8

                                      f(x) = 25·217/8·(21/8)x

                                      f(x) = 109,051·1,09051x

                                                


Skriv et svar til: eksponentiel funktion og fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.