Matematik

Find x-værdi for 67=Kvrod((x-0)^2+(70-5)^2)

26. januar 2015 af Martin233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har et punkt A og et punkt B 

jeg kender afstanden som er 67 

jeg ved at A's koordianter er (0;5) 

Jeg ved at B's y koordinat er 70

jeg skal finde y's x værdi, derfor har jeg sat det ind i afstandsformlen, men jeg kan ikke finde x, hvis jeg selv prøver får jeg 66,9 men det er ikke rigtigt i forhold til opgaven. Hvis jeg bruge wolfram aplha eller noget lign. kan de helle ikke finde x. Håber i kan hjælpe eller kender en bedre måde at udregne x på 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af SuneChr

Tegn, og betragt i et koordinatsystem, en ligebenet trekant ABC
Lad A være punktet (0 ; 5)
Lad endvidere linjen med ligningen y = 70 indeholde B og C.
Vælg nu B og C på linjen således at |AB| = |AC| = 67

Kommentar til # 2
Det er en almindelig geometrisk betragtning, som ikke burde volde vanskeligheder. 


Svar #2
26. januar 2015 af Martin233 (Slettet)

#1 

Jeg tror den bliver svær at forklare, da det er til en eksamens opgave, og jeg er heller ik sikker på at jeg helt forstår det.  Men jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle være muligt at isolere x. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af peter lind

Dine opgavebeskrivelse er modstridende. Er det ikke B's x koordinat du skal finde ? I forhold til ligningen: kvadrer ligningen. Så får du en simpel andengradsligning. De 66,9 er helt klart ikke løsning til den ligning, du angiver


Svar #4
26. januar 2015 af Martin233 (Slettet)

#3 

Jo min fejl, det er b's x værdi jeg skal finde, men jeg kan ikke rigtig se hvordan du kommer frem til andengradsligningen, og det skal være en andengradsligning med en løsning. 

Men hvis det er så simpelt, burde wolfram aplha og andre matemstiske programmer ikke kunne udregne den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2015 af SuneChr

Løs ligningen
x2 + 652 = 672


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2015 af hesch (Slettet)

67 = √( (x-0)2 + ( 70 - 5)2 )     =>

672 = x2 + 652    =>

x = √( 672 - 652 )


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2015 af peter lind

#6 Der er to løsninger til den ligning


Svar #8
26. januar 2015 af Martin233 (Slettet)

 #6 

Wolfram aplha siger

2*kvrod(66)


Svar #9
26. januar 2015 af Martin233 (Slettet)

Ligemeget har forstårt, tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Af ligningen

        x2 + 652 = 672

får man

        x2 = 672 - 652 = (67 + 65) · (67 - 65) = 132 · 2 = 264 = 4·66

        x = ± 2·√66


Skriv et svar til: Find x-værdi for 67=Kvrod((x-0)^2+(70-5)^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.