Matematik

Finde en distance når man har fart og tid

26. januar 2015 af toadlee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej har de her opgave i matematik, men jeg kan ikke finde ud af hvordan man regner dem ud. 

Mads løber på et løbebånd. Han løber med en konstant fart på 12 km/t.

Hvor mange kilometer løber Mads på 20 minutter?

Hvor lang tid tager det for Mads at løbe 10 km?

 På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af Moderatoren

Hvad har du problemer med? Altså hvad kan du ikke finde ud af? 

Hvad tror du, at du skal gøre?


Svar #2
26. januar 2015 af toadlee (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af hvad formlerne til opgaverne. Jeg har ingen idé.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2015 af mathon

                          \small distance=fart\cdot tid

                          \small s=v\cdot t

                          \small s=\left (\frac{12\; km}{3\cdot (20\; min)} \right )\cdot \left (20\; min \right )=\frac{12}{3}\; km=4\; km


Svar #4
26. januar 2015 af toadlee (Slettet)

Hvad står "v" for under opgave 1? 

:-)


Svar #5
26. januar 2015 af toadlee (Slettet)

Kan du forklare det på en lidt mere tydelig måde. Det der giver ingen mening i mit hovet. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2015 af exatb

Minutter skal omregnes til timer. 20 minutter er 1/3 time

strækning = hastighed * tid

stræknig =       12  *    1/3      =  12/3   =  4 km

At løbe ti km:

t = s/v  =  10000 meter /(12/3,6) meter pr sekund  = 3000 sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2015 af mathon

                          \small \small \underset{spatium}{s}=\underset{velocitas}{v}\cdot \underset{tempus}{t}

.

                  \small \small s=\frac{12\; km}{60\; min} =\left (\frac{12\; km}{3\cdot (20\; min)} \right )\cdot \left (20\; min \right )=\frac{12}{3}\; km=4\; km


Svar #8
26. januar 2015 af toadlee (Slettet)

Det der t = s/v hvad er det for noget? :-)

(12/3,6) hvor for du 3,6 fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2015 af mathon

fra 8. klasses fysiktimer:

                                          \small \mathbf{\color{Red} 1\: \frac{m}{s}}=\frac{1\; m}{1\; s}=\frac{3600\; m}{3600\: s}=\frac{3,6\; km}{1\; time}=\mathbf{\color{Red} 3,6\; \frac{km}{h}}

                              


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2015 af exatb

Kan du ikke se en sammenhæng mellem

s = v * t

og

t = s/v

?


Svar #11
26. januar 2015 af toadlee (Slettet)

Nej er åbenbart totalt LOST

 


Skriv et svar til: Finde en distance når man har fart og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.