Matematik

Bestem x og y når det oplyses at omkredsen er...

26. januar 2015 af LolLars (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven ses vedhæftet, da tegningen er vigtig for forstålsen :)
Jeg har fået opgave a til at være 10cm+y2+x, så det er derfor b jeg har problemer med at gennemskue

Vedhæftet fil: 7.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

a)

          Omkreds = x + 3 + (x-4) + y + 4 + (y+3) = 2x + 2y + 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af Heptan

Hvordan er du kommet frem til resultatet i a)? Jeg får nemlig noget helt andet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af peter lind

a) er forkert. jeg kan ikke se hvad du har gjort. du skal blot lægge lægge længderne af siderne sammem


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2015 af mathon

     \small O(x,y)=28=2x+6+2y

                            \small 2y=28-2x-6=22-2x

                            \small 4y=44-4x

   \small A(x,y)=3\cdot x+4\cdot y=38

   \small A(x)=3\cdot x+44-4x=38    

                   \small -x+44=38

                   \small -x=38-44=-6
                   \small x=6                                   som indsat i \small 4y=44-4x\Leftrightarrow y=11-x
giver
                 \small y=11-6=5


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2015 af mathon

Metalpladen med omkreds 28 cm og areal 38 cm2
har målene
læst fra venstre med uret:

         \small \begin {array} {|c|c|c|c|c|c|} \hline 6\; cm&3\; cm&2\; cm&5\; cm&4\; cm&8\; cm\\ \hline \end {array}

                    


Svar #6
26. januar 2015 af LolLars (Slettet)

Ja kan da godt se jeg har lavet en fejl i a da :) jeg lavede den lidt sent i søndags, så var ret træt :)
Tak for hjælpen og at i så fejlen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Omkredsen af figuren er den samme som omkredsen af det rektangel, som figuren er skåret ud af. Rektanglets sider er hhv x og (3+y), så figurens omkreds er

        O(x,y) = 2·(x + 3 + y)


Skriv et svar til: Bestem x og y når det oplyses at omkredsen er...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.