Fysik

Enheder i formel

26. januar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har brugt formlen herunder til at udregne længden på en wolframtråd:

l=\frac{R*A}{\rho }

Når jeg har indsat mine værdier ser formlen således ud:

\frac{95,0 \Omega *0,062832 mm^{2}}{0,0489 \frac{\Omega *mm^{2}}{m} }

Jeg er ikke klar over hvordan reglerne er, når enhederne går ud med hinanden, og man har en brøk i nævneren. Går alle enhederne i brøken i nævneren, ud med enhederne i tælleren? Hvis ja, kan jeg nemt se, at jeg har meter tilbage som enhed.

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

                    \small \frac{\left [R \right ]\cdot\left [ A \right ]}{\left [\rho \right ] }=\frac{\Omega \cdot m^2}{\Omega \cdot m}=m


Svar #2
26. januar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Det betragter jeg som et ja. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af mathon

              \small \frac{\Omega \cdot mm^2}{m}=10^{-6}\cdot \Omega m

 
           


Skriv et svar til: Enheder i formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.