Matematik

Trigonometri

26. januar 2015 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: A-niveau
Gør rede for hvordan vektorer kan inddrages i trekantberegninger?
Nogle der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af Soeffi

Hvis trekanten er anbragt i et koordinatsystem, og man kender hjørnernes koordinater, kan man beregne vinkler, sidelængder og areal ved hjælp af vektorer, der har startpunkt i et hjørne og slutpunkt i et andet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af mathon

Trekanten udspændt af vektorerne \small \overrightarrow{AB} og \small \overrightarrow{AC}
har arealet:

                        \small T=\frac{1}{2}\cdot \left | det\left ( \overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC} \right ) \right |=\frac{1}{2}\cdot \left | \widehat{\overrightarrow{AB}}\cdot\overrightarrow{ AC} \right |


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.