Matematik

Isolere t

26. januar 2015 af Anira (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået til opgave at vise hvordan men isolere t i ligningen x=t/(t-1). ved ikke hvordan man gør men ved det skal give t=x/(x-1)

Håber der er nogle der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af peter lind

Gang ligningen med t-1

Flyt alt med t over på højre side


Svar #2
26. januar 2015 af Anira (Slettet)

men det bliver da ikke det rigtige :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af peter lind

så har du regnet forkert. Hvad har du gjort?


Svar #4
26. januar 2015 af Anira (Slettet)

x=t/(t-1)

x*(t-1)=t/(t-1)*(t-1)

x*t-x=(t*(t-1))/(t-1)

-x=(t^2-1)/(t-1)-x*t

--> og så ved jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2015 af peter lind

Når du ganger med t-1  på højre side bliver resultatet t


Svar #6
26. januar 2015 af Anira (Slettet)

hvad så med venstre side. kan se at (t^2-1)/(t-1) giver t men så er der x*t-x tilbage på venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2015 af SuneChr

x=\frac{t}{t-1}\Rightarrow x\left ( t-1 \right )=t\Rightarrow xt-x-t=0\Rightarrow t\left ( x-1 \right )=x\Rightarrow t=\frac{x}{x-1}


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Af    x = t/(t-1)    har man

        (1/x) = (t-1)/t = 1 - (1/t)

        (1/t) = 1 - (1/x) = (x-1)/x

hvoraf man så får

        t = x/(x-1)


Skriv et svar til: Isolere t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.