Matematik

Firkant ABCD

26. januar 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal lave en matematik aflevering hvor jeg ikke helt ved hvordan jeg skal starte med den første opgave der er vedhæftet her

Vedhæftet fil: opgave1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af peter lind

Del rektanglen op i to trekanter med en af diagonalerne som en side i hver af de danned trekanter..

Der er derefter flere muligheder for at finde arealet af de to trekanter. Det nemmeest er nok at hvis vektorerne a og b udspænder siderne i en trekant er arealet ½|a×b|

Du kan også finde længderne af siderne og derefter bruge flere sætninger fra trigonometrien


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

De fire punkters z-koordinater er alle lig med 0. Derfor ligger de fire punkter A, B, C og D i samme plan, nemlig xy-planen. Man viser let, at både vinkel ADC og vinkel DCB er rette vinkler, så firkant ABCD er et trapez, hvis højde (afstanden mellem de to parallelle linier) er lig med |DC| og hvor de to parallelle sider er AD og BC. Trapezets areal er da

        AABCD = (1/2)·|DC|·(|AD| + |BC|) = (1/2)·5·(4 + 3) = 35/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Firkant ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.