Fysik

Udregne resistans ved varmeændring

26. januar 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal løse følgende opgave:

En aluminiumstråd har ved 0 grader Celsius en resistans på 1,8 \Omega. En elev opvarmer tråden med en bunsenbrænder til en temperatur på 130 grader Celsius. Bestem resistansen af den varme tråd.

Resistanstemperaturkoefficienten \alpha _{0} er for aluminium 0,0043 (^{\circ}C)^{-1}

Jeg har løst opgaven ved at anvende følgende formel:

R_{t}=R_{0}*(1+\alpha _{0}*t)

Indsætter jeg mine værdier i formlen, bliver resultatet så:

R_{t}=1,8\Omega *(1+0,0043(^{\circ}C)^{-1}*130)=5443,66\Omega

Mit første spørgsmål, går på, om det er den korrekte formel, som jeg benytter?

Såfremt at det er et ja, er opskrivningen så korrekt og ser resultatet sandsynligt ud?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

       \small R_{t}=\left (1,8\; \Omega \right ) \cdot \left(1+\left (0{,}0043\; C^{-1} \right )\cdot (130 C^{\circ})\right)=2,8062\; \Omega


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af hesch (Slettet)

Rt = 1.8*(1+0.0043*130) =

       1.8*(1 +    0,559   )  =

       1.8 *    1,559           =

             2,8062 Ω


Svar #3
26. januar 2015 af Arccossintan (Slettet)

Ah okay, tak for besvarelsen! Synes godt nok også at det andet lød noget voldsomt :-)


Skriv et svar til: Udregne resistans ved varmeændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.