Matematik

Paralellogram

26. januar 2015 af VIOR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er igang med at løse en opgave, men jeg er dsv kørt lidt fast. Håber der er en der kan hjælpe mig igang:

Find koordinaterne til diagonalernes skæringspunkter når:

A(2,-4,1), B(4,2,3), C(3,8,2), D(1,2,0) og

A(4,-7,2), B(-3,6,1), C(-1,3,0), D(6,-10,1)

Tænker at det er noget med fx. A og Cs koordinater men jeg er kommet længere end dertil :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2015 af peter lind

Hvis det er parallellogrammer er diagonalernes skæringspunkt midtpunktet af diagonalerne


Svar #2
26. januar 2015 af VIOR (Slettet)

Er lidt i tvivl om hvordan man finder midtpunktet af diagonalerne? Er det noget med middelværdi af nogle koordinater eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2015 af peter lind

Du har ret. Midtpunktet mellem to punkter er gennemsnittet af koordinaterne


Svar #4
26. januar 2015 af VIOR (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man kan først vise, at hver figur er et parallelogram ved at vise, at AB = DC. Når det er vist, ved man så, at diagonalerne skærer hinanden i deres midtpunkt, så skæringspunktet M er for eksempel bestemt ved

        OM = OA + (1/2)·AC  = OA + (1/2)·(AO + OC)

               = (1/2)·(OA + OC)


Skriv et svar til: Paralellogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.