Matematik

Find Hastighed i km/t

27. januar 2015 af OneEye (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan finder jeg en løbers hastighed på en 60 meters strækning der tog 7,5 sek at gennemføre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af mathon

                      \small 1\; \frac{m}{s}=3,6\; \frac{km}{h}

                      \small 1=3,6\frac{\frac{km}{h}}{\frac{m}{s}}

                      \small \small v=\frac{60\; m}{7,5\; s}=\left (8\; \frac{m}{s} \right )\cdot 1=\left (8\; \frac{m}{s} \right )\cdot \left ( 3,6\; \frac{\frac{km}{h}}{\frac{m}{s}} \right )=28,8\; \frac{km}{h}


Svar #2
27. januar 2015 af OneEye (Slettet)

Jeg kan ikke forstå svaret, med alle de forkortelser i, desværre. Nogen der gider være rar og uddybe det ?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2015 af mathon

Helt banalt:

                          på 7,5 sek løbes 60 m
                          på 1 sek løbes (60 / 7,5) m = 8 m
                          på 3600 s løbes 3600 · (8 m) = 28800 m = 28,8 km
                          på 1 time løbes 28,8 km
farten er altså
                             \small 28,8\; \frac{km}{t}

                   


Skriv et svar til: Find Hastighed i km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.