Matematik

Løsningsmængde til ulighed

27. januar 2015 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg sidder med en aflevering hvor jeg skal angive løsningsmængden til uligheden p(x)<0.

p(x) er et andengradspolynomium som har forskriften: p(x)=-2*x^2+3*x+5

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af mathon

Brug M-M-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af mathon

Polynomiets fortegn er Modsat fortegnet for koefficienten til x2 Mellem rødderne.

rødderne er
                         x=\left\{\begin{matrix} -1\\2,5 \end{matrix}\right.

Løsningsmængden er derfor:
                                                   \small L=\mathbb{R}\backslash \left [ -1;2.5 \right ]

.

se illustrationen i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1566536


Skriv et svar til: Løsningsmængde til ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.