Matematik

Vektorer

27. januar 2015 af Toffiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa
Sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af:
Der er givet to vektorer m=(t-1:2t) og n=(2t-3:t+1), hvor jeg så skal finde t's værdier, når:
m*n = 4
Men hvordan gør man det i hånden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af mathon

                            \small \overrightarrow{m}\cdot \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} t-1\\2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2t-3\\t+1 \end{pmatrix}=4

                              \small \left (t-1 \right )\cdot \left (2t-3 \right )+2t(t+1)=4

                              \small 4t^2-3t+3=4  …


Svar #2
27. januar 2015 af Toffiie (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.