Matematik

I en model for udviklingen i antallet af individer i en population betegner N (t ) antal individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn). Nedenfor er vist en del af grafen for N.

27. januar 2015 af Sille1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan ikke se, hvordan jeg skal løse denne opgave :(
Der er vist en graf, logistisk, punktet N(t) er i (10,500)
- Hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af mathon

logistisk:

                        \small N(t)=\frac{M}{1+C\cdot e^{-aM\cdot t}}

                        \small \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=a\cdot N(t)\cdot (M-N(t))


Svar #2
27. januar 2015 af Sille1992 (Slettet)

Men hvad er de forskellige konstanter/variabler? Eller hvordan finder jeg dem?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2015 af mathon

M kan aflæses da
                                     \small y=M   er vandret asymptote til grafen.

       a og C kan beregnes ved at aflæse to sæt sammenhørende værdier af (t,N(t))
       og indsætte i \small N(t)=\frac{M}{1+C\cdot e^{-aM\cdot t}}

       Af de to fremkomne ligninger i C og a beregnes C og a.

                              


Skriv et svar til: I en model for udviklingen i antallet af individer i en population betegner N (t ) antal individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn). Nedenfor er vist en del af grafen for N.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.