Matematik

diff.

27. januar 2015 af Auras (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad f : R 2 → R være givet ved f(x, y) = 2x 3 y 2 + x 2 y − 2x 2 y 3 . Hvad er ∂ 2 f ∂x∂y (x, y) ?

skal give svaret 12x 2 y + 2x−12xy2 

er der nogen der kan hjælpe med at forklare mig/vise den tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu at skrive funktionerne ordentligt op. Når man kopierer fra en pdf-fil, skal der som regel redigeres før det ser læseligt ud. Benyt redigeringsfaciliteterne  x2 og x2 og Ω-boksen.

Du mener sikkert

        f(x,y) = 2x3y2 + x2y - 2x2y3 .

For at beregne ∂2f/∂x∂y  differentierer man først partielt med hensyn til x og derefter med hensyn til y (eller omvendt).


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af mathon

                    \small \frac{\partial f(x,y)}{\partial x}=6x^2y^2-4xy^3+2xy

                    \small \frac{\partial \left (6x^2y^2-4xy^3+2xy \right )}{\partial y}=12x^2y-12xy^2+2x


Skriv et svar til: diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.