Bioteknologi

Blandinger - HÆÆÆLP!

27. januar 2015 af StudyHard100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der lyder sådan: 

Koncentreret ammonikavand har masseprocenten 25%. Densiteten af koncentreret ammoniakvand er 0,91 mg/ l. Vi vil fremstille 1 liter 2,0 M opløsning af ammoniak. 

Spørgsmål: 

Hvordan vil i lave opløsningen? 

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af mathon

0,91 mg/ l     ??


Svar #2
27. januar 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Altså det er selve fremgangsmåden (dog ikke i detaljer)... 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2015 af mathon

Antal mol NH3 i 1 L 2,0 M NH3

                                    \small n(N\! H_3)=\left (1\; L \right )\cdot \left ( 2,0\; \frac{mol}{L} \right )=2,0\; mol  
Massen heraf:
                                    \small m(N\! H_3)=\left ( 2,0\; mol\right)\cdot \left ( 17,03\; \frac{g}{mol} \right )=34,06\; g
som fremstillet af 25 masseprocent NH3
kræver:
                                    \small V_{25\%}=\frac{m}{\varrho }=\frac{\frac{34,06\; g}{0,25}}{910\; \frac{g}{L}}=0,149714\; L=149,7\; mL

                                   

Den ønskede 1 L 2,0 M NH3 fremstilles ved i en 1 L kolbe at ihælde 149,7 mL 25% NH3-opløsning og efterfylde med demivand til mærket.


Svar #4
27. januar 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Mange tak!! ^^ 


Svar #5
27. januar 2015 af StudyHard100 (Slettet)

Okay har prøvet at regne på det sidste led, men kan ikke se hvor du får 910 g/l fra? 

I det sidste led har jeg for øvrigt brugt formlen: Cmasse% = masse (A) / masse (B) * 100% 

Jeg får det til 136,24 ved at bruge den overstående formel 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er densiteten af koncentreret ammoniakvand, der nok i #0 skulle være

        ρ = 0,91 kg/L = 910 g/L .


Skriv et svar til: Blandinger - HÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.