Matematik

Vektorer

27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan fortælle mig hvilke tal jeg skal bruge, når jeg skal løse opg a?


Svar #1
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af Galo1s (Slettet)

Ud fra de givne koordinater for A, B og C kan du jo udregne vektorerne AB og AC. Derefter kan du bestemme projektionen af vektoren AB på BC vha. projektionsformlen, som vel er velkendt.


Svar #3
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Super, har fundet ud af det :)

Hvilken formel er det jeg skal bruge for at kunne finde koordinatsættet til D?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt, at AD er projektionen af ABAC, hvorfor

        OD = OA + AD = OA + (ABAC/|AC|) · AC/|AC|


Svar #5
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg er kommet frem til at AD = (0.4, 2,-0.4). Er det rigtigt?

Jeg forstår ikke helt hvor OD og OA kommer fra? Er det bare en del af formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

O er koordinatsystemets begyndelsespunkt. Dit resultat for AD er ikke korrekt. Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #7
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Nåår, okay :)

Har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har ikke beregnet |AC| korrekt. Man har jo

        |AC|2 = 12 + 52 + (-1)2 = 1 + 25 + 1 = 27

ikke 25. Og Du har heller ikke beregnet ABAC korrekt: -2 + 10 - 2 er ikke lig med 10, men 6 .


Svar #9
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jeg har fået disse resultater nu.. Hvordan bruges de i sammenhæng med opgave b? Altså jeg  forstår ikke helt, hvordan jeg skal sætte tallene ind og regne dem ud


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dit resultat er ikke korrekt. Der er en fortegnsfejl et sted. Når AD er beregnet korrekt, finder man så punktet D's koordinatsæt ved

        OA = OA + AD .


Svar #11
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

det er fordi jeg glemte minusset foran 2/9

Men hvad er OA talmæssigt eller hvordan finder jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

OA er stedvektoren til punktet A. En stedvektor til et punkt har samme koordinatsæt som punktet selv.


Svar #13
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Dvs (3,1,5) ? :)


Svar #14
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Så jeg lægger OA's punkter sammen med de fundne punkter til AD? og så har jeg koordinatsættet til D?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, stedvektoren OA har samme koordinatsæt som punktet A.


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, man benytter udtrykket i for OD i #10 . Punktet A indskydes mellem O og D.


Svar #17
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Ved bare ikke rigtigt hvordan jeg skal regne det ud, når det er brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Du har da vel lært at regne med brøker? Forlæng til brøkernes fællesnævner, når man adderer brøker.


Svar #19
27. januar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Nu har jeg prøvet.. og jeg kan ikke komme frem til det rigtige resultat :(


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Prøv at vise dine resultater.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.