Matematik

diff. ligninger

27. januar 2015 af Auras (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der kan hjælpe med     2 /3 (1 + x ^2) + 1/ 3 √ 1+x2 √  er løsning til differentialligningen                  y´ +  x/ 1 + x ^2* y = 2x og y(0) = 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt funktionen i differentialligningen og undersøg, om venstresiden er lig med højresiden. Skriv funktionen ordentligt op. Det er uklart, hvad du mener med     √ 1+x2 √  .

Undersøg også, om startbetingelsen er opfyldt.


Svar #2
27. januar 2015 af Auras (Slettet)

1/3√1+x^2


Svar #3
27. januar 2015 af Auras (Slettet)

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske mener du    (1/3)·√(1+x2)   ?  parentesen efter kvadratroden er vigtig her. Dvs.

        f(x) = (2/3)·(1+x2) + (1/3)·√(1+x2)

Indsæt så y = f(x) på venstre side i differentialligningen. Hvorledes ser differentialligningen ud? Er det

        y' + (x/(1+x2))·y = 2x     ?

Eller er det

        f(x) = (2/3)·(1+x2) + 1/(3·√(1+x2))     ?


Skriv et svar til: diff. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.